WEDSTRIJD Real Noorderwijk - United '76 Schoten  5 - 1  (3-0)

DATUM 17-01-2014  21:15

DOELPUNTEN Elouadi, Lagouireh, Markai, Soussi en Cosemans

VERSLAG Zoals reeds eerder vermeld speelde Real Noorderwijk zijn eerste thuiswedstrijd sinds bijna 2 maanden. Het seizoen begon pas eind september, de winterstop duurde een maand, nu spelen we 2 wedstrijden en duurt het weer bijna een maand voor we opnieuw aan de slag kunnen. Hoe doe je in hemelsnaam matchritme op of raak je op elkaar ingespeeld? Moet je voortdurend vriendenwedstrijden spelen om toch maar 'in vorm' te blijven ? Iedere speler wil het liefst elke week spelen zonder al die weken pauze ertussen ! De 2e wedstrijd na de winterstop was dus meteen weer de laatste voor een verplichte rustperiode door het EK Futsal in Antwerpen (van 28 januari tot 8 februari). Tegenstander Schoten mocht zeker niet onderschat worden, coach Schapmans was geschorst en moest vertrouwen op zijn 2 secondanten Vervoort en Heremans. Real Noorderwijk grijpt Schoten meteen bij de keel en kiest resoluut voor de aanval. Elouadi zet zijn ploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong : 1-0. Naar trouwe gewoonte voetbalt Real zich een pak kansen bij elkaar, het is ongetwijfeld de betere ploeg, halfweg de eerste helft knalt Lagouireh de 2-0 tegen de netten ! Bij zijn debuut verleden week scoorde Yassin Markai al 2x, vandaag zet hij de 3-0 op het bord.

Bij deze tussenstand trekken beide ploegen richting kleedkamers. Real was heer en meester, benieuwd of het de lijn kan doortrekken in de 2e helft ? Ook na de pauze bepalen de Noorderwijkenaren het spel, het schot van Lagouireh scheert de buitenkant van de paal, Cosemans treft de paal en de keeper, het schot van Putzeys knalt van de ene paal naar de andere, Markai raakt op vrije trap eveneens de paal... Een flitsende actie Putzeys - Markai...de bal gaat naast. Schoten raakt dan toch nog eens aan de goal van Sacchini en Van Endert mildert tot 3-1. Real effe van slag, Schoten ruikt zijn kans maar is niet bij machte om de kloof verder te dichten. Integendeel, het is Real dat de score uitdiept. Terwijl trainer Schapmans al duizend keer is gestorven in de tribune, brengt Soussi zijn ploeg op een meer dan comfortabele voorsprong : 4-1 ! De 5-1 is van feestvarken Cosemans, gisteren nog jarig, de overwinning is de kers op de taart (lekkere Limburgse vlaai na de wedstrijd) ! Al bij al was Schoten niet opgewassen tegen ons clubje, een schoonheidsprijs zat er de tweede helft niet in, doch de punten zijn binnen en het is dat wat telt !

Real Noorderwijk speelde met Carlo Sacchini, Sandro Bomboi, Scheerens Yannick, Aziz Lagouireh, Issam Elouadi, Noureddine Soussi, Yassin Markai, Bob Putzeys, Ward Vivijs, Maverick Saenen en Davy Van Bael